Forum  Strona Główna
GRZYBY.net
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

smażone, duszone, suszone...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> przepisy kulinarne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jarek
Administrator



Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 212
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Trybunalski, Sanok

PostWysłany: Śro 14:08, 28 Wrz 2005    Temat postu: smażone, duszone, suszone...

większość osób przeważnie suszy grzyby i potem dodaje je do różnych potraw - jestem ciekaw, kto z Was zna najsmaczniejsze danie z grzybów, proste do zrobienia?? ogłaszam konkurs na najlepszy przepis Smile Nagród nie przewidziano Smile

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
łukasz
Gość






PostWysłany: Sob 10:49, 05 Sie 2006    Temat postu:

hmmm ja najbardziej subie jajecznice z grzybkówSmile))
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mirek
Gość






PostWysłany: Pon 20:14, 20 Lis 2006    Temat postu: Grzyby w marynacie

Młode podgrzybki prawdziwki lub gąski lekko obgotowac dodać szczypte soli, wtym samym czasie robimy zalewe 1 szklanka octu 3 szklankiwody ziele angielskie troche pieprzu czarnego troche gorczycy szczypta soli i cukru liść laurowy to wszystko gotować.Obgotowane gezyby wkładamy do słoików i zalewamy gotujocą się zalewą i szybko zakręcamy. zyczę smacznego. Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
franca




Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 0:05, 17 Kwi 2008    Temat postu:

Prosty przepis na smaczną zupę ze smardzów!
100g smardzów świeżo zebranych (lub 50g suszonych wcześniej namoczonych w wodzie), 3 łyżki masła lub margaryny, sok z cytryny lub ocet cytrynowy, 1 litr bulionu (z kostki rosołowej, osobiście jednak polecam, rosół z kury gotowany tradycyjnie), 2 łyżki pietruszki zielonej lub suszonej, szczypta oregano, sól, pieprz do smaku
Grzyby pokroić i przysmażyć na maśle w wysokim( jeżeli mamy grzyby suszone wraz z woda w której sie moczyły) przysmażamy rondlu dolać bulion i łyżkę soku z cytryny(lub małą łyżeczkę octu cytrynowego) i doprowadzić do wrzenia. Do gotującej zupy wsypać 1/2 szklanki makaronu nitki, gotować jeszcze przez 10 min. Doprawić pieprzem czarnym mielonym, solą i szczyptą oregano, i pietruszką zielona. Jeśli ktoś preferuje zaprawić 2 łyżkami rzadkiej śmietany najlepiej z kartonu.
smacznego! Very Happy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez franca dnia Czw 0:15, 17 Kwi 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> przepisy kulinarne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin