|
GRZYBY.net
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jarek
Administrator
Dołączył: 28 Wrz 2005
Posty: 212
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Piotrków Trybunalski, Sanok
|
Wysłany: Śro 14:08, 28 Wrz 2005 Temat postu: smażone, duszone, suszone... |
|
|
większość osób przeważnie suszy grzyby i potem dodaje je do różnych potraw - jestem ciekaw, kto z Was zna najsmaczniejsze danie z grzybów, proste do zrobienia?? ogłaszam konkurs na najlepszy przepis Nagród nie przewidziano
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
łukasz
Gość
|
Wysłany: Sob 10:49, 05 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
hmmm ja najbardziej subie jajecznice z grzybków))
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mirek
Gość
|
Wysłany: Pon 20:14, 20 Lis 2006 Temat postu: Grzyby w marynacie |
|
|
Młode podgrzybki prawdziwki lub gąski lekko obgotowac dodać szczypte soli, wtym samym czasie robimy zalewe 1 szklanka octu 3 szklankiwody ziele angielskie troche pieprzu czarnego troche gorczycy szczypta soli i cukru liść laurowy to wszystko gotować.Obgotowane gezyby wkładamy do słoików i zalewamy gotujocą się zalewą i szybko zakręcamy. zyczę smacznego.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
franca
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 0:05, 17 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Prosty przepis na smaczną zupę ze smardzów!
100g smardzów świeżo zebranych (lub 50g suszonych wcześniej namoczonych w wodzie), 3 łyżki masła lub margaryny, sok z cytryny lub ocet cytrynowy, 1 litr bulionu (z kostki rosołowej, osobiście jednak polecam, rosół z kury gotowany tradycyjnie), 2 łyżki pietruszki zielonej lub suszonej, szczypta oregano, sól, pieprz do smaku
Grzyby pokroić i przysmażyć na maśle w wysokim( jeżeli mamy grzyby suszone wraz z woda w której sie moczyły) przysmażamy rondlu dolać bulion i łyżkę soku z cytryny(lub małą łyżeczkę octu cytrynowego) i doprowadzić do wrzenia. Do gotującej zupy wsypać 1/2 szklanki makaronu nitki, gotować jeszcze przez 10 min. Doprawić pieprzem czarnym mielonym, solą i szczyptą oregano, i pietruszką zielona. Jeśli ktoś preferuje zaprawić 2 łyżkami rzadkiej śmietany najlepiej z kartonu.
smacznego!
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez franca dnia Czw 0:15, 17 Kwi 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|